Need for Speed: Rivals, Yeni Nesil İçin Duyuruldu!

Levent Polater

 
   Ve...beklenen duyuru geldi. EA, Need for Speed: Rivals'ı Xbox 360, Playstation 3 için 19 Kasım'a Xbox One, Playstation 4 ve PC için sene sonuna doğru için duyurdu!
 
    Electronic Arts'ın deyimiyle, aksiyon/yarış oyunu olan yapım, yeni nesil oynanışına uygun güçlü bir oyun motoru olan Frostbite 3 ile geliştiriliyor. EA'in çiçeği burnunda denilebilecek stüdyosu Ghost Games tarafından yapılan yapıma Criterion Games de destek veriyor
 
    Need for Speed Rivals'ta da polisler ve yarışçılar arasındaki mücadele açık dünyaya yansıtılacak. Öne çıkan özellikler şöyle;
 
* İster polis ister yarışçı olarak oynayın. İki tarafta da farklı mücadeleler, ödüller ve sonuçlar bulunacak.
 
* Yarışçı olarak hedefiniz, birçok risk alarak kötü şöhret salmak, ve en çılgın polis kovalamacalarından sıyrılıp bunları videoya çekmek ve dünyanın görmesini sağlamak.

* Ne kadar polisten sıyrılırsanız, o kadar Speedpoint'e sahip olacaksınız. Bunlarla yeni araçların ve nesnelerin kilidi açılacak. Ayrıca polisler için de daha bariz bir hedef olacaksınız.
 
* Polis olarak ise, oyuncular birbirleriyle takım halinde araçlarını sürerek, yarışçıları yakalamaya çalışacak. Aynı şekilde burada da üst seviyelere ulaşmak için puan toplamalısınız.
 
* Ghost Games, ayrıca Ferrari markasının Need for Speed'e döndüğünü duyurdu. 7 yıldan sonra ilk kez Ferrari tutkunları sürüş koltuğuna geçebilecekler.

* Need for Speed: Rivals'ta AllDrive sistemi kullanılacak. Bu sistem tek kişilik oyun modundan çoklu oyunculuğa hızlı geçişi çok rahat bir biçimde sağlayacak. Bu sistem sayesinde hiçbir yarışın bir diğerine benzemeyeceği de söylenmekte.

* Autolog yerini koruyor. Oyuncular yine istatistiklerini ve başarılarını arkadaşlarıyla ve rakipleriyle diledikleri zaman paylaşabilecekler.
 
* Özelleştirme olacak. Oyuncular, araçlarını, boyayabilecek, performans ve görüntü modifikasyonları yapabilecekler.

* Yakalama ve kaçma teknolojileri adı altında 11 adet geliştirilebilir teçhizat oyundaki yerini alacak. Turbo boost, jammer, EMP'ler kaçış halindeki yarışçılara, Şok dalgaları, yol kapatma ve helikopterler polislerin cephaneliğinde. 
 
 Güncelleme: İlk gösterilen basın bülteninde, PC'den bahsedilmiyordu fakat yapımın PC için de geliştirildiği daha sonra açıklandı.
 
    Oyunun ilk videosu da aşağıda, iyi seyirler;