Sahte PS4 Videosunu Yapanlar Konuştu

Samet Konuksal


    Geride bıraktığımız hafta içerisinde gelen bir video, sadece PlayStation 4 bekleyenleri değil, neredeyse bütün oyuncuları heyecanlandırmıştı. E3 videosu olduğu iddia edilen bu videonun sahte olduğu çok gecikmeden açıklanmıştı. Bu sahte videonun arkasındaki isimler, Fransız site JVN'ye konuştu.
 
    Slot B ismindeki stüdyo, aslında bu tip video montajlarını profesyonel olarak yapan bir stüdyoymuş. 2012 yılında kurulan Fransız stüdyo, yeni bir ışıklandırma teknolojisini denemek için bir tema ararken, videoda PlayStation 4'ü kullanmayı tercih etmiş. Sonucunda ise milyonların izlediği sahte PlayStation 4 tanıtım videosu ortaya çıkmış.
 
    Stüdyo kurucusunun belirttiklerine göre, aslında kendilerinin milyonları kandırmak gibi bir amaçları yokmuş. Zaten YouTube üzerinden de 'özel' olarak yayınlanan bu video, bir oyuncu tarafından bulunup yayılmaya başlamış. Sonrasında ise olan olmuş. Videonun aldığı izlenme sayısı ise Slot B isimli stüdyoyu daha da cesaretlendirmiş.
 
    Yapılan açıklamalara göre sahte PlayStation 4 videosunu oluşturmak 300 saatten fazla sürmüş. Videoyu proje olarak ortaya dökmek bir gece, çekimleri yapmak bir gün, montajlamak dört gün, üç boyutlu animasyonları ve modellemeleri yapmak dört gün, müzik işlerini halletmek ise beş gün sürmüş. Bu video, yemek gibi ekstra masraflar olmadan 300 euroluk bir bütçeyle oluşturulmuş.
 
Her ne kadar sahte olursa olsun, ortaya gerçekten başarılı bir iş çıkmış.