Batman: Arkham Origins Açıklandı

Alkan Adakaner

Batman'in macerasının başladığı yere dönüyoruz


    Dünyanın en büyük oyun dergisi Game Informer, bir süredir söylentileri devam eden yeni Batman oyununun ayrıntılarını yeni sayısında verecek. Şu an için oyun hakkında bazı küçük ayrıntılar da ortaya çıktı. 
 
    Öncelikle oyun yine Unreal Engine 3 ile geliştiriliyor. Diğer oyunlardaki atmosferi hissedebilmemiz için iyi bir tercih yapılmış. Oyunun hikayesi ise daha önceki Arkham oyunlarından 1 yıl önce geçiyor. Batman bu oyunda bazı boss'larla ilk defa karşılaşacak. Nispeten daha deneyimsiz bir Batman'i yöneteceğimiz belirtiliyor. 
 
     Game Informer'da yayınlanan ilk görsele baktığımızda ise Batman dışında arka kapağı Deathstrok'un süslediğini görüyoruz. Muhtemelen en azılı düşmanımız bu karakter olacak. Deathstroke'un DC Comic evreninde oldukça ilginç bir yeri var. Zira kendisinden bir nevi aşırılarak oluşturulan Deadpool karakteri oldukça tanınırken, Deathstroke'un ise iyi bir hikayesi olmasına karşın o kadar popüler olmadığını görüyoruz.

     Geçmişine baktığımızda Deathstroke'un Captain America benzeri bir hikayeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fakat sahip olduğu güçleri iyilik yerine paralı asker olarak kullandığını görüyoruz. Tek başına birçok karaktere meydan okuyup onları alt edebilecek bir güce sahip olan Deathstroke, daha önce Smalville dizisinde de karşımıza çıkmıştı. Buradaki görünümü ile karakterin aslının karizmasını çizdirse de gene bu karakter ilham alınarak oluşturulduğu söylenen Arrow dizisindeki karakterin çok daha başarılı bir uyarlama olduğunu da söyleyebiliriz.

     Batman Arkham Origins'in baş tasarımcısının The Incredible Hulk: Ultimate Destruction ve Prototype'ın da tasarımcısı olan Eric Holmes olduğu da açıklandı. Holmes aynı zamanda çizgi roman severlerin tanıdığı bir isim. Kendisi Transformers: Megatron Origin adlı mini seriyi da yazıyor.
 
    Nintendo Wii U, Playstation 3, Xbox 360 ve PC platformlarına çıkacak olan Batman Arkham Origins'in 25 Ekim tarihinde raflardaki yerini alması bekleniyor. Aşağıda Game Informer'ın yayınladığı görseli bulabilirsiniz.