Oyuncular Sürekli Online Bağlantı İstemiyor

Alkan Adakaner

Bir oyuncu sürekli online bağlantı istenmesi karşısında Xbox 360'ını parçalamıştı


     Yeni nesil Xbox'ın sürekli online bağlantı isteyeceği yönünde söylentiler var. Tabi bunun yanında sadece oyuna girerken veya 3 dakika internete bağlı kalmazsa oyundan atılacağımız yönünde söylentiler de yayılmış durumda. Microsoft bu konuda resmi bir açıklama yapmasa da oyuncular şimdiden fazlasıyla huzursuz oldu. Aslında huzursuz olan sadece oyuncular da değil.
 
     Bir çok perakendeci bütün oyunlarda sürekli online bağlantı istenmesine karşı olduklarını açıkladılar. Anlaşılan oyun satışlarının düşmesinden endişe ediliyor. Ne de olsa Microsoft'un daha az konsol ve oyun satması onları da etkileyecek.
 
     Bunun yanı sıra oyuncular da bu duruma tepkili görünüyor. Çok sayıda yabancı forumda da oyuncular bu duruma tepkilerini koyuyorlar. Örneğin dünyanın açık ara en büyük oyun dergisi (5 milyondan abonesi var) Game Informer'ın yaptığı oylama bunun kanıtı.
 
     Game Informer'ın internet sitesinde yapılan oylamada "Sürekli İnternet Gerektiren bir Konsolu Satın Alır mısınız" sorusu sorulmuş. Şu an için Oyuncuların %82'si "hayır almam" yanıtı verirken sadece %18'si "Evet Alırım" yanıtı vermiş.
 
    Bunun anlamı sadece ülkemizde gibi korsan oyunculuğun yüksek olduğu yerlerde değil, Amerika Birleşik Devletleri gibi orijinal oyunların en çok satıldığı ülkede bile oyuncuların bu sisteme karşı olduğudur. Bakalım Microsoft bu tepkilerden sonra nasıl bir sistemle karşımıza çıkacak.