Eski BF Yapımcısı: "PS4 Donanımında Ucuza Kaçıldı"

Talha Aynacı

 
 
   Eski Battlefield yapımcısı ve EA'da yönetim görevlisi olan Ben Cousins'in iddialarına göre Sony, oyun endüstrisinde free-to-play anlayışı ve tablet oyunculuğun yükselişe geçmesiyle değişen endüstri anlayışına karşılık  atası Playstation 3 gibi güçlü bir donanım yerine daha ucuz ve daha alınabilir bir konsol donanımı inşaa etti.
 
   GameIndusrty'e konuşan Cousins şu sıralar kendi yapımcı firmasıyla birlikte tabletler üzerine oyun geliştirmekle meşgul. FIFA ve Call of Duty tarzı oyunları alan oyuncuları hedefleyen yapımlar geliştirerek tabletin bu alandaki boşluğunu doldurmayı hedefleyen Cousins şu açıklamalarda bulunuyor:
 
"Bize göre tabletler bir ihtiyaç, sorunun çözümü. Çok yakında ihtiyacım olan herşeyin içinde bulunacağı bir platform halini alacak. Neden bir konsol edineyim? Elbette konsol alacak kitleler olacaktır ancak herkesin hemen başından konsollara sarılacağını tahmin etmiyorum.
 
PS4'ün açıkca atasından daha ucuz bir donanımla ortaya çıkması oldukça ilginçti. Belki de eski seviyede olduğu gibi bir kullanıcı kitlesine ulaşamayacaklarını düşündüler ya da daha çabuk kar elde edebilecek bir durum oluşturmak istediler."
 
   Sony'nin içinde bulunduğu finansal durumun, Playstation 4'ün donanımıyla alakalı olup olmadığı sorulduğunda ise Cousins sözlerine şöyle devam ediyor:
 
"Kesinlikle. Sanırım tehdidin farkındalar ve kendilerini de savunmak adına ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Ama yine de ben bu seferki konsol kullanıcı kitlesinin bir önceki nesile göre daha az olacağı inancındayım. Ne çocuklar ne de casual oyuncu kitlesinin artık konsollarla işi kalmadığını düşünüyorum. Hepsi mobil platformda olacak."