PS4 için PhysX ve Apex Desteği Duyuruldu

Ersin Kılıç


     PlayStation 4 duyurulduğu andan itibaren grafik konusunda da birçok tartışma yaşandı. Konsolun mimari yapısının PC'ye yakın olması sebebiyle geliştirilen oyunlar ve daha da önemlisi konsolun ömrü merak ediliyor. Tabi tüm bu unsurların yanı sıra grafiklerdeki kalite de büyük bir merak konusu.
 
     Bu bağlamda duyuru sonrasında PS4 için önemli bir açıklama da geldi. NVidia kartlarda yer alan popüler teknolojileri PhysX ve Apex'in PS4'te de yer alacağı resmi olarak açıkladı.
 
     Oyun yapımcıları PhysX ve Apex desteği sayesinde daha iyi çarpışma efektleri, sıvı akışkanlığı, parçalanma efektleri, karakter modellemeleri ve karakter detayları gibi önemli etkenlere imza atabilecekler.
 
     PC, PS4 ve mobil platform desteğine sahip olan bu teknolojilerin PS4 sürümü için NVidia'dan Mike Skolones "PS4'teki PhysX ve Apex desteği ile birlikte kullanıcılar çok daha iyi oyunlara sahip olacak" açıklamasına da yer verdi.
 
     Güncelleme (Kafa karışıklığı için :) : PS4, AMD işlemci ve grafik yongasını kullanıyor. PS4'teki PhysX ve Apex desteği muhtemelen donanımsal olarak değil yazılımsal olarak sağlanacak.