CD Projekt, Skyrim Hakkında Konuştu

Alkan Adakaner

The Witcher 3'ün dev haritasında bir uçtan diğerine at üstünde 30-40 dakika gidebileceksiniz


      The Witcher 3 ile tamamen açık dünya öğelerine sahip bir oyun geliştirecek olan CD Projekt, hatırlarsanız bu oyunun The Witcher 2'den 30 kat büyük bir dünyaya sahip olacağını, Skyrim'den de %20 daha büyük bir haritasının olacağını söylemişti.
 
      Tabi CD Projekt açık dünya öğelerine sahip bir başka oyun olan ve türünün en iyileri arasında bulunan The Elder Scrolls V: Skyrim hakkında da açıklamalarda bulundu. Skyrim'de NPC'lerin yaptığınız görev ve başarılara tepki vermediğini söyleyen Konrad Tomaszkiewicz'in Skyrim yorumu şu şekilde:
 
     "Her görev belli bir yol izlenerek tasarlanmalıdır. NPC'ler yaptığınız şeylere tepki vermelidir, bu olay The Witcher 2'de daha iyi durumda, çünkü her seçim oyunun dünyasında bir tepkiye yol açar"
 
     Bunun yanı sıra The Elder Scrolls V: Skyrim'deki karakterlerin zayıf olduğunu belirten Tomaszkiewicz şu sözlerle durumu açıkladı: "Skyrim dünyasında iyi karakterler yok, Skyrim'de 5 karakter hatırlamaya çalıştığımda hatırlayamıyorum." 
 
    Tabi CD Projekt'in kendini beğenmiş bir firma olmadığını da belirtelim; çünkü onlar Skyrim'i bazı yönlerden örnek aldılarını da şu sözlerle anlatıyorlar: "Skyrim'de oyunun dünyasını keşfetmek çok hoş. Kesinlikle açık dünya bir oyunun nasıl tasarlanacağı konusunda onlardan bir şeyler öğrenmemiz gerek. Böyle bir oyunu yapmanın nasıl hissettirdiğini bilmemiz gerek"