CD Projekt: "Bağımsız Olmak Bizim için Çok Önemli"

Alkan Adakaner

CD Projekt Red yüksek kalitedeki oyunlarıyla oyuncuları çok memnun ediyor


     Oyun dünyasının son dönemlerde en çok adından söz ettiren firmalarından biri olan CD Projekt Red'in herhangi bir firmaya bağlı olmayan, bağımsız bir geliştirici olması hiç kuşkusuz onların istedikleri gibi oyunlar geliştirmelerini sağlıyor.    
 
      CD Projekt Red şu sıralar CyberPunk 2077 ve The Witcher 3: Wild Hunt üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Bu oyunlar PC platformunun yanı sıra yeni nesil konsollar için de geliştiriliyorlar ve bu oyunlar onların hayal güçlerine göre yapılacak, daha çok satmak için değil.
 
     CD Projekt'ten Michal Nowakowski, kendileri için maddi anlamda bağımsız bir firma olmanın çok önemli olduğunu, büyük firmaların maddi desteklerini almak ve onların istekleri doğrultusunda oyun geliştirmek istemediklerini vurguladı. 

    Bu açıklamaların oldukça sevindirici olduğunu söylemeliyiz; çünkü Bioware'in başına gelenler ortada. Ayrıca Shadows of the Damned'ın projesinin bizzat EA tarafından nasıl geliştirildiğini de (daha doğrusu berbat hale getirildiğini) biliyoruz. O nedenle büyük firmalara bağlı olmayan geliştiricilere ihtiyaç var. CD Project de bunlardan bir tanesi.