Nerede Bu DayZ'in Standalone Sürümü!?

Talha Aynacı

Müslüm Babaaaaaaaa


   DayZ'in standalone sürümü 2013'ün en çok beklenen yapımları arasında yer ediyor. Aslında 2012 sonlarında çıkması beklenen yapımın hem gecikmesi hem de resmi ağızlardan hiç bir açıklama gelmemesi oyuncuların sesinin yükselmesine sebep oldu. Nihayet DayZ yapımcı blogunda yapılan güncellemeyle neden oyunun 2012 tarihini kaçırdığını öğreniyoruz. 
 
   "Nerede Standalone Sürümün Çıkış Tarihi?" başlıklı güncellemede yapımcılar şu açıklamaya yer vermiş:
 
"Basitçe açıklayalım; DayZ Standalone sürüm halen buralarda değil çünkü mevcut modu biraz süsleyip paketleyerek satışa sunmak yerine gerçek anlamda baştan aşağı motoru yeniden yapmak ve hayal ettiğimiz deneyimi içine aktarmayı seçtik. Haliyle daha önce yapmış olduğumuz planlar boşa çıktı."
 
   Oyunda gerçekleşecek değişiklikler arasında menü arayüzü, çer çöp toplama mekaniği, kullanıcı arayüzü ve görsellik yer alıyor. Chernarus haritası da yenilikten nasibini alanlar arasında. Yunanistan'da casusluk suçlamasıyla hapse atılan tasarımcılar da yapımın aksamasına sebep olmuş tabii.
 
   Yakında 500 - 1000 kişilik bir kapalı beta başlayacağını ve yeni yapılanmanın test edileceği de duyuruldu.
 
   Sizi bilmem ama bana kalırsa The War Z'nin başına gelenler, DayZ yapımcılarını ayaklarını denk alma konusunda fazlaca etkili olmuş gibi.