Grand Theft Auto V'te Ana Platform Yok

Alkan Adakaner

Oyunun dev dünyası GTA hayranlarını büyüleyecek


      Oyun geliştiricileri bazen oyunlarına bir ana platform belirledikten sonra bu oyunlarını diğer platformlara uyarlıyorlar. Aynı zamanda piyasaya çıkan oyunlarda bile bu tür şeylerle karşılaşıyoruz. Bu nedenle ana platform dışındaki platformlarda bazen teknik sorunlar yaşandığına da tanık oluyoruz.
 
      Grand Theft Auto V'te ise bu durum farklı olacak. Multiplayer.it tarafından yayınlanan bilgilere göre oyun her iki platform için de eş zamanlı olarak geliştiriliyor ve her iki platforma da gereken önem veriliyor. Söylenenlere göre Rockstar Games, Wii U platformunda deneyimli olmadığı için oyunun bu sürümü gelmeyebilir, ama PS3 ve Xbox 360'tan aylar sonra oyunu PC'de de oynama şansı yakalayabilirmişiz. Yine de Rockstar Games'in şu an PC planlarının olmadığını da belirtelim.
 
      Oyunun daha geniş kapsamlı demosunu görenler grafiklerin inanılmaz olduğunu, özellikle çevre detaylarının çılgınlık düzeyine ulaştığını söylüyorlar. Demoda her ne kadar framerate sorunları olsa da, benzer sorunların GTA IV'ün tanıtımında çok daha kötü olduğunu, oyun çıktığında ise bu sorunların giderildiği belirtiliyor.
 
      Red Dead Redemption'ın ne kadar mükemmel grafiklere sahip bir oyun olduğunu göz önüne alırsak, Grand Theft Auto V'ten de beklentilerimiz ister istemez artıyor. Zaten şu an için oyunun mükemmel göründüğünü söyleyebiliriz.