"Outlast, Mirror's Edge'den Esinlendi"

Erkut Köse


   Yeni nesil ile birlikte büyük yaralar alan korku kategorisindeki oyunlara bağımsız yapımcılardan destek yağmaya devam ediyor. Amnesia ile başlayan değişime dahil olan ve geçtiğimiz günlerde yayımlanan videosuyla nefesleri kesen Outlast, yapı itibariyle ilk olarak yine Amnesia ile karşılaştırılmıştı.
 
    Ancak yapımcı ekibin açıklamalarına göre oyunun esas esinlendiği kaynak ise Mirror's Edge.  Bu yapımda tam olarak ne yaptığınızı görebildiğinizi ve yalnızca ekranın ortasındaki silaha bakarak hareket etmediğimizi belirten Red Barrels yardımcı kurucusu David Chateauneuf, bu tarzı oyuna yansıtmak istediklerini dile getirdi.
 
    İlginç olan ise ekibin ilk açıklamasının bunun tam tersini göstermesi. Zira ilk açıklanan bilgilerde oyunun gizlilik üzerine kurulu olacağı söylenmişti, ama görünüşe göre biraz koşmaya da hazırlansak iyi olur. Sonuçta oyunun yapımcı ekibinde Assassin's Creed ve Uncharted projeleri üzerinde çalışan isimler de bulunuyor. Dolayısıyla böyle bir şeyin olması pek de şaşırtıcı olmaz.