DayZ Bounty Modu: Gerçek Para Karşılığı Kelle Avı

Talha Aynacı

 
   DayZ, resmi olmayan Bounty adında yepyeni bir moda kavuşuyor. Bu mod sayesinde üye oyuncular, DayZ dünyasında öldürdükleri kişi başına 5$-10$-15$-20$ değerinde para kazanacak!
 
   Zombiler, hayatta kalmaya çalışan masum insanlar veya haydutlar. Hedefinizde kim olursa olsun DayZ sizi parayla ödüllendirecek.
 
Hayatta kalma mücadelesi verenler (survivors) - 0.05$
Zombiler - 0.10$
Haydutlar -0.25$
 
   Sunucuda en çok adam öldürmüş haydutun değeri 5$ olacak ve haydutun oyunda bulunduğu her saatte, başına konulan ödül 0.25 $ artacak.
 
DayZ Bouty modu yapımcıları bu fikrin bir buhran anında doğduğunu açıkladı:
 
"Super Hero Medic Squad adında bir klanımız vardı. Tüm yaptığımız hayatta kalan insanlara yardım etmekti. Sonra bir akşam kendimizden geçtik 'Yemişim adam kurtarmayı, sıkıldım. İnsanlara yardım etmekten yoruldum' dedikten sonra da birbirimizi öldürmeye başladık. Ardından iş iddaaya bindi ve 'beni öldürebilirsen sana 5 $ vereceğim' muhabbetleri dönmeye başladı. Böylece oyun bizim için daha bir keyifli hale geldi. Bunu diğer DayZ oyuncularıyla paylaşmak istedik."
 
   DayZ Bounty modu resmi bir mod değil. Orjinal Chernarus haritasının yeniden tasarlanmış ve detaylandırılmış halini kullanacak. Daha gerçekci askeri duruş, hayati istatistikler ve yeni bir skor sistemi içerecek.