Monster Hunter 3 Ultimate'de 1080p Desteği Geliyor

Erkut Köse


   Nintendo cephesinin en sevilen oyunlarından biri olan ve yeni sürümüyle birlikte Wii U ile 3DS'e gelecek Monster Hunter 3 Ultimate ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı.
 
    1080p çözünürlüğünde görüntü kalitesine sahip olacağı söylenen oyun, aynı zamanda 5.1 ses desteği sayesinde daha iyi bir deneyim vaadediyor. Oyunun kontrolleri ise 3DS ve Wii U'da aynı şekilde işleyecek ve ekranlar benzer bir kullanıma sahip olacak. Böylece bir konsolda oyunu rahatlıkla oynayan bir kişinin diğerinde zorlanma gibi bir ihtimali bulunmayacak.
 
    Yapımın 3DS versiyonunda herhangi bir online altyapı ise mevcut değil. Wii U'da ise Nintendo'nun online sistemi kullanılacak. Bildiğiniz gibi serinin önceki oyunlarında oyunun sunucuları kullanılıyordu. Dolayısıyla bunun seri için bir ilk olduğunu söyleyebiliriz.
 
     İki konsol arasındaki bağlantı az önce de değindiğimiz gibi oyunculara büyük kolaylıklar sağlayacak. Örneğin Wii U'da oynadığınız oyunun kayıt dosyalarını  ücretsiz bir uygulama aracılığıyla 3DS'e aktarmanız mümkün. Bu sayede oyun keyfiniz hiçbir zaman yarım kalmayacak.