NBA Live 13 İptal Edildi!

Levent Polater

 
    Ahh, şu NBA 2K... Bu kadar iyi olmak zorunda mısın? Bak NBA Live'e ne yaptın? EA Sports, az önce yaptığı bildiri ile NBA Live 13'ü geçen sene olduğu gibi yine iptal etme kararı aldığını açıkladı.
 
    Firmadan Andrew Wilson, uzun bir karar aşamasının ardından bu sonuca vardıklarını söylerken düşüncelerini bu cümlelerle dile getirdi:

    “NBA Live'i geri getirme işlemine başladığımızda, bunun uzun bir yolculuk olacağının farkındaydık. Önce oyunu yeni bir stüdyoya emanet ederek işe başladık. Diğer oyunlarımıza yenilik getiren en yeni teknolojilerimizden bazılarını oyuna ekledik. Takipçilerimizle daha derin bir bağlantı kurarak onların yorumlarına ve referanslarına daha hızlı ulaşmayı emelledik. Ve son olarak yepyeni bir yapımcı ekip oluşturarak onu hayata getirmeye hazırdık. Doğru yolda olduğumuzu hissetmiştik."
 
    Ayrıca yüksek kaliteli bir deneyim getirme sözü vermiştik - Bu, hayranlarımızın umduğuydu ve bizim EA Sports olarak sunmak istediğimiz şeydi. Ancak, harika oyunlar yapmak kolay değil, ve NBA Live 13 ile henüz oraya ulaşamıyoruz. Son birkaç gündür oyun hakkında yaptığım gözlemlerden yola çıkarsak, Ekim ayına yetişemeyeceğimiz çok açık görünüyor. O yüzden yarım yamalak bir yapım çıkarmak yerine, 1 sene daha üzerinde durup önümüzdeki seneye harika bir yapım çıkarmak istiyoruz. Bu karar, bizi hızlı bir biçimde değişen endüstride doğru yola yola sokup başarıya ulaştıracaktır.

    NBA Live ile yüksek beklentilerinizi karşılayamadığımız için üzgünüm, fakat ilerlemelerimiz konusunda motivasyonumu bozmayacağım. Online alanda çok büyük yenilikler getirme konusunda kararlıyız ve görsel sunum için de oyun çok büyük aşamalar kaydedecek. Ayrıca, harka bir oyunun harika bir oynanış sunması gerektiğinin farkındayız. Bunlar, bizim için en büyük öncelikler.
 
    Bu kolay bir karar değildi, fakat hayranlarımız için en iyisiydi. Umarım, oyunu gelecek sene oynadığınızda bana katılırsınız."

    Evet, durum bundan ibaret. NBA 2K13'ün çıtayı çok yukarılara çekmesinde de bunda çok büyük bir pay olduğu aşikar. NBA Elite 11 adıyla 2 sene çıkmak üzereyken son anda iptal edilen NBA yapımından sonra NBA Live 13 de aynı kaderi paylaşıyor. Fakat, EA Sports'u azminden dolayı takdir etmek gerekiyor. Yarım yamalak ve NBA 2K13'ün altında ezilme garantisi olan bir yapım çıkarmak yerine üzerine daha fazla şey koyup çabalıyorlar.
 
    Sizin de düşüncelerinizi ve değerli yorumlarınızı bekliyoruz.