Dragon Age III: Inquisition Duyuruldu!

Tunahan Başol

 
     Serinin ilk oyun ile yakaladığı başarıyı, ikinci yapımda elde edemeyen BioWare, Dragon Age III: Inquisition'ı duyurdu!
 
     Dragon Age 2 bloglarında yapılan duyuruda BioWare'dan Mark Darrah, "Plandan ayrılmamaya çalışıyorum, o yüzden bugün çok fazla şey ortaya çıkmayacak. Ancak son zamanlarda artan söylentilerden nedeniyle onu daha fazla gizlemek istemiyorum. Sizlerle paylaşmak istediğimiz daha bir çok şey var ama bunu yapmamız için biraz daha zaman gerekiyor." sözlerini sarfetti.
 
     Bu sözlerin ardından maddeler halinde yayımlanan yeni oyun ile ilgili bilgilerde, oyunun senaryosuna, geliştirici ekibe ve grafik motoruna değinildi.
 
     Oyunun adı sayesinde senaryo hakkında bazı tahminlerin yapılabilmesine rağmen, bu konuya bugün değinilmeyeceği belirtilirken, oyunun Dragon Age: Origins'den beri Dragon Age serisi için çalışan ekip tarafından geliştirildiği söylendi.
 
     Dragon Age III'ün en iddialı olduğu alanlardan bir tanesi ise grafikleri. Frostbite 2'yi temel alan yeni bir grafik motorunun kullanılacağı oyunda, üst düzey görsellik sunulacak. Ayrıca daha geniş bir dünya, daha fazla özelleştirme ve oyuncunun seçimlerinin eskiye göre daha çok ön planda olması, yapımın dikkat çekici yönleri.