Guild Wars 2'den 3 Bin Oyuncu Banlandı!

Samet Konuksal


   Online oyun denilince, hatta ve hatta MMO denilince en korkulan şeylerin başında hile geliyor. Çiçeği burnunda MMO oyunu Guild Wars 2'nin yapımcısı ArenaNet ise, bu hile ve exploitlerin önüne ilk günden geçme niyetinde.
 
    Bugün yapılan açıklamaya göre ArenaNet, 3.000 adet Guild Wars 2 oyuncusunu sınırsız olarak banladı. Bu banların sebebi ise Guild Wars 2'deki bir oyun hatasından yararlanılması. Şöyle ki, Guild Wars 2'deki NPC'lerden Karma puanlarıyla birlikte bazı eşyalar satın alınıyor. Bir NPC'nin Karma puanlarıyla sattığı bir eşya ise, farklı NPC'lere değerinden çok daha yüksek bir fiyata satılıyordu. İşte bu yüzden ArenaNet, içlerinde ünlü oyun yayıncılarının da yer aldığı 3.000 adet kullanıcının hesabına erişimi yasakladı.
 
    Tabii firma, bu kullanıcılara açık kapı da bıraktı. Belirtilenlere göre ArenaNet, ban yiyen bu kullanıcılara bir anlaşma sundu. Bu anlaşmaya göre kazanılan paraların silinmesi halinde yasaklanma süresi sınırsızdan 72 saate indirilecek. İyi bir anlaşma gibi duruyor...