Yeni Nesle Bir Yeni Oyun Daha; Whore of the Orient

Levent Polater

 
   L.A. Noire'in yapımcılarından yeni nesile özel bir proje; Whore of the Orient! Happy Feet gibi animasyonlara daha önce imza atmış olan KMM stüdyosu ile anlaşan Team Bondi'nin yeni yapımı için maalesef bilinen çok fazla detay yok. Çin'in Şangay kentinde geçeceği söylenen yapım için Team Bondi patronu Brandan McNamara'nın şu sözleri takdire değer cinsten;
 
    "The Whore of the Orient, 20. yüzyılın anlatılmayan en büyük hikayelerinden biri üzerine duruyor."
 
    Daha fazla detayı şu infodan alabiliyoruz;
 
    “Şangay, 1936. Şarkın fahişesi (Whore of the Orient). Doğu'nun Paris'i. Her şeyin doğru bir fiyata satın alınabildiği gezegendeki en yozlaşmış ve çürümüş şehir. Batılı güçlerin Çin kaynaklarını aç gözlü bir biçimde sömürdükleri bir maşa. Kuomintang'ın acımasızca Komunizm'i ve işçi hareketini bastırması nedeniyle Çin milliyetçiliğinin kaynayan tenceresi. Bir grup Batılı polisin umutsuzca ışık tutup, huzuru sağlamaya çalıştığı uluslararası polis gücünün karargahı."
 
     Bu bilgiden acaba L.A. Noire'deki gibi bir dedektif veya polis olacağımız anlamını çıkarabilir miyiz dersiniz? Uluslararası polis gücünden bir aynasız olabilmemiz Şangay kentini yabancı biri olarak ve ürkerek keşfetmemiz açısından bana daha yakın bir fikir gibi geliyor. Sizce?
 
    The Getaway ve L.A. Noire yapımcısının yeni oyunu çok enterasan bir kurguya sahne olacak anlaşılan. Akademi ödüllü film stüdyosu Kennedy Miller Mitchel (KMM) ile ortaklaşa yapılması da oyunun bir diğer göze çarpan ayrıntısı. Hollywood'un da buradan yavaş yavaş oyun endüstrisine kaydığını söyleyebilir miyiz acaba?
 
    Tamamen yeni nesle ve gelişmiş PC'ler için geliştirilen oyunun ilk ekran görüntüsü de yapımın foto gerçekçi yönünü gösteriyor. Tamamen oyun içi olan bu görselden yola çıkarsak Whore of the Orient için ajandamıza "Önemli" şeklinde bir not almalıyız.