Final Fantasy Versus 13 İptal mi Edildi?

Ersin Kılıç


     2006 yılında Fabula Nova Crystallis başlığı altında duyurulan oyunlardan biri olan Final Fantasy Versus 13 için bugün üzücü bir haber geldi. Yayılan bu dedikoduya göre Final Fantasy Versus 13 iptal edildi.
 
     Kotaku sitesinde yayınlanan habere göre Square Enix duyurusunu yapmasa da geçtiğimiz haftalarda Final Fantasy Versus 13'ü resmen iptal etmiş. Geliştirme ekibi ve firmanın bu durumdan dolayı üzgün olduğu da gelen haberler arasında yer alıyor. Bu haberde asıl ilginç olan nokta ise firmanın resmi olarak bu açıklamayı yapmayacağı ve oyunun yavaş yavaş unutulacağı olmuş. Çünkü Square Enix'in iptal duyurusu ile firma hisselerinde dalgalanma olabileceği belirtiliyor.
 
     Başka bir kaynağa göre ise Square Enix'in Versus 13'e harcadığı kaynağı farklı bir oyuna yansıtacağını belirtmiş. Bu oyun gene Final Fantasy serisine ait olacak ve oyunun FF XV olabileceği söyleniyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde Versus 13'ün Final Fantasy XV olarak gelebileceği de dedikodu olarak ortaya çıkmıştı.
 
     Sonuç olarak Final Fantasy Versus 13 üzerindeki belirsizlik hala sürüyor. 6 yılı aşkın bir süreyi deviren oyun Final Fantasy severler için de oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü kan kaybeden serinin hayranları, ana dinamikleri benimsemesi nedeniyle Versus 13'ten oldukça umutlu.