Valve, Neden Half Life 3 Konusunda Bu Kadar Yavaş?

Gökhan Yılmaz

Geçtiğimiz günlerde yeni Half Life'a ait olduğu iddia edilen konsept tararımlar ortaya çıkmıştı.

 
     Half Life 3'ü daha ne kadar bekleyeceğiz bilinmez ama hayranların üretmiş olduğu Valve Time'a katılmamak elde değil. Valve Time, Valve'in oyunlarını geliştirmek için harcadığı uzun zamanı ifade ediyor. Peki Valve, Valve Time ile ilgili neler düşünüyor? Half Life 3 neden bu kadar uzun sürdü?
 
     Brighton Yapımcı Konferansında, firma şeflerinden Jason Holtman, Valve'in Valve Time'ı sevdiğini ve ona değer verdiğini söylüyor. Valve'in bu konuya yaklaşımı şu şekilde: "Eğer tarih verip de oyunları ertelersek bu sefer tüm oyuncular çılgına dönüp sinirlenecek çünkü kendilerini verilen tarihte çıkacağına hazırlamış olacaklar. Bu çıkış tarihi olgusu bizce önemli değil, hatta oyunu yılbaşı döneminde çıkaralım veya şu yıl çıkaralım diye bir derdimiz de yok. Bizim için önemli olan ilkbahar satış dönemini falan yakalamak değil, oyunlarımızı doğru düzgün yapmaktır. Bu nedenle bize özgü üretilmiş olan Valve Time lafı bizce hoş ve bir çeşit iltifat. Bu yüzden yılbaşı için oyun alıp mutlu olacak bir grup oyuncu yerine, asırlarca mutlu olacak müşteriler edinmeyi tercih ederiz.
 
     Daha önce de söylediğimiz gibi oyun ne zaman biterse o zaman çıkacak. Ne zaman oyun tüm herkes tarafından sevilecek en iyi haline gelirse o zaman tamamlanmış olacak.
 
     Half Life 2: Episode 2 bundan 5-6 sene önce çıktı ve hâlâ oyuncular yoğun bir ilgiyle devamını soruyor. Tekrar yapın, bir kez daha yapabilir misiniz der gibi. Ve biz de her seferinde teşekkür ediyoruz, çünkü demek ki bu düşünce tarzıyla doğru yolda ilerliyoruz ve oyuncular sevip devamını istiyorlar. Hani insanlar favori müzisyenlerinin konserleri için bilet ararlar ya, tekrar tekrar izlemek isterler. Bize, bu talep sürekli yapılıyor ve her seferinde bizi mutlu ediyor."
 
     Yapımcıya yapımın neden bu kadar uzun sürdüğü sorulduğunda ise kapalı kutu olduğunu herhangi bir bilgi veremeyeceğini söylüyor.