Half Life 2 vs Cinematic Mod 10

Ersin Kılıç

 
Oyun sektörünün mihenk taşlarından birisi diyebileceğimiz Half Life serisi ile aşina olanlar ilk oyunun yeniden yapım versyiyonu olan Black Mesa Source'yi hatırlayacaktır. 2009 yılı sonunda bedava olarak oyunseverler ile buluşacak olan Black Mesa Source malesef ertelendi. Oyunun tam çıkış tarihi hala belirsizliğini koruyor.
 
Black Mesa Source dışında birde Half Life 2'ye el atmış bir ekip bulunuyor. İkinci oyunu yenilenmiş grafikleri ile karşımıza çıkaracak olan FakeFactory adlı ekip en az Black Mesa ekibi kadar sağlam bir iş çıkartmış. Hatta oyunun ana karakterlerinde bazı değişimlerde gözümüze çarpıyor.
 
Orjinal Half Life 2'deki Alyx karakteri Jamil Mullen'in modellemesi ile oyuna aktarılmıştı. Fake Factory ise Cinematic Mod 10 için orjinal Alyx karakteri dışında başka bir isim daha düşünmüş ve Alyx karakteri için dünyaca ünlü model Adriana Lima'yı seçmiş. Orjinal Alyx karakterinden oldukça farklı gözüken Cinematic Mod 10'un Alyx'inin kıyafet seçimleri de farklılık gösteriyor.

Oyundaki grafiksel farklılıklara gelirsek, oldukça iyi bir iş çıkartıldığını söyleyebiliriz. Özellikle karakter detayları ve kaplamalarda büyük ölçüde geliştirmelere gidilmiş. Oyunun orjinal resimlerinde Cinematic Mod 10 resimlerinde bu farklar çok daha net bir şekilde göze çarpıyor.
 
Sözü fazla uzatmadan oyunun orjinal Half Life 2 ile olan kıyaslama resimlerine geçelim.
 
Üstteki resimler orjinal Half Life 2'ye, alttakiler ise Cinematic Mod 10 Beta'ya aittir.
 













 
 




 
Resimler için kaynak