Gears of War: Judgment Hikayesi Pixar(!?)'dan!

Talha Aynacı

Toy Story (Oyuncak Hikayesi) animasyon film tarihinin en iyi yapımlarından biriydi.

   Takipçilerimizin hatırlayacaktır; Epic Games bir süre önce Gears of War serisi hakkında verdiğin bir röportajda seriyi devam ettirmeyi istediklerini ancak hikaye odaklı oyun yapma konusunda tecrübesiz oldukları için muallakta kaldıklarını açıklamışlardı.
 
   Sanırız Epic'in sorunu serinin hikayesini devam ettirmekle sınırlı değil. Yapımcılar, hikayenin başını  konu alacak olan Gears of War: Judgment için de birilerine başvurdu: PIXAR!
 
   Toy Story, Finding Nemo, Wall-E ve UP gibi başarılı animasyon filmleriyle nam salan Pixar, Gears of War: Judgment hikayesinin nasıl daha vurucu olabileceği konusunda Epic'e bazı detaylar vermiş. Epic'den yapım direktörü Rod Fergusson'un yaptığı açıklamaya göre, güçlü ve etkili bir hikaye ortaya konulması için Epic Games ve Pixar bir günlüğüne birlikte ders çalışmışlar. Karakterlerin kişisel korkularını ve sevgilerini ön plana çıkarmak istediklerini dile getiren Fergusson, bu konuda Toy Story'nin Woody karakterini çok etkileyici bulduklarını açıkladı:
 
"Oyuna başladığımız andan beri hikayeyi güçlü kılmak üzere uğraşıyoruz. Bunu da endüstriye uygun ve en iyi şekilde  yapmak için doğal bir yolla neler yapabileceğimize baktık."
 
   Gears of War: Judgment, hikayenin başına dönerek Locust'ların çıkış yaptığı Emergency Day'in hemen sonrasında yaşananları konu edinecek. Ana karakterimiz ise Damon Braid olacak.