CryEngine 3'ten Gerçekçi Araç Fizikleri

Gökhan Yılmaz

 
     Rigs of Rods ismindeki açık kaynak kodlu araç simülatörü, CryEngine 3'e entegre edildiğinde ortaya kendine hayran bırakan görüntüler çıkmış. Bu simülatörün diğerlerinden farkı Soft Body isminde fizikler kullanması. Yani aracın parçaları ve objeler tek tek gerçek zamanlı simüle ediliyor ve esnek olması sayesinde son derece gerçekçi yıkım sahneleri çıkartıyor.
 
     Aracın parçaları birbirinden ayrı birer parça olarak iş görüyor ve böylece diğer oyunlarda gördüğümüz tek parçadan oluşan araçlardan daha gerçekçi hale bürünüyor. Her parçanın kendine has ağırlığı, davranışı ve parçalanması bulunuyor ve ayrı ayrı hesaplanıyor.
 
      Tüm bu özelliklere sahip olan Rigs of Rods, CryEngine 3'ün de gücüyle daha etkileyici hale gelmiş. Araçlar, tırlar, uçaklar, trenler, helikopterler ve tüm yıkılabilir harita objeleri gerçek fizik kuralları esas alınarak Beam fizik sistemi içerisine dahil edilebiliyor. Gölgelendirme ve objelerin iç içe geçme sorunları şimdilik göz ardı ediliyor ve simülatörün hâlâ geliştirilme evresinde olduğu belirtiliyor.