Diablo 3, İlk Gün ve Haftasında Ne Kadar Sattı?

Ersin Kılıç


     Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan Diablo 3, beklediği ilgiyi fazlasıyla yakalamışa benziyor. gerek çıkan haberleri gerekse de oyuncuların ilgisi ile gündemden düşmeyen Diablo 3'ün satış rakamları resmi olarak açıklandı.
 
     Blizzard yaptığı açıklama ile oyunun ilk gün ve ilk hafta satışlarını duyurdu. Yapılan bu açıklamaya göre Diablo 3, çıktığı ilk gün 3.5 milyondan fazla satarak "En hızlı satılan PC oyunu" ünvanını eline geçirdi. Üstelik World of Warcraft'ın Annual Pass etkinliği ile gelen 1.2 milyon oyuncunun bu rakama dahil edilmediği de açıklandı. Yani oyunun ilk gün satışından sonra 4.7 milyon oyun sever Diablo 3'ün başına geçmiş.
 
     Oyunun ilk haftasında ulaşılan satış rakamına baktığımızda da büyük bir başarının yakalandığını görüyoruz. Diablo 3 ilk haftasında tam 6.3 milyon satış rakamını geride bırakmış. Karşılaştıkları bu ilgiden son derece memnun olduklarını dile getiren Blizzard CEO ve kurucusu Mike Morhaime, dünyanın dört bir yanında oyuncuların Diablo 3'e bu denli ilgi göstermesi karşısında dehşete düştüklerini de sözlerine eklemiş.