Knight Online'ın Amerika Sunucusu El Değiştiriyor

Samet Konuksal


     Ülkemizde de bir dönem yoğun olarak oynanan Free to Play pazarının önemli MMO-RPG'lerinden Knight Online'da yönetim değişikliği var. Belirtilenlere göre K2 Network bünyesinde barındırılan sunucular el değiştiriyor.
 
     Oyunun asıl sahibi MGame ile olan bir işletme lisansı davası sonucunda Knight Online Amerika sunucuları adına, el değiştirme kararı alındı. Dava sonucu doğrultusunda Knight Online'ın Amerika sunucularındaki bütün bilgiler doğrudan yedeklenecek ve MGame'in servislerine yönlendirilecek. 
 
     Davanın başlatılma sebebi ise oldukça ilginç. Belirtilenlere göre K2 Network MGame'in oyun sunucularına erişmesini engellemiş ve bu sırada oyun kodlarında bazı değişiklikler yaparak sunucu kapasitelerini düşürmüş. En ilginç kısım ise K2 Network, Knight Online'ın popüler olduğu altın çağında Türk satıcılarla birlikte el altından bazı işler çevirmiş. Dava dosyasında ek olarak, Free to Play oyunda 'premium' sisteminin kullanılması da, oyuncuları yanıltıcı olarak gösteriliyor.
 
     Bu saatten sonra yokları oynayan Knight Online'a MGame tarafından bir 'hayat öpücüğü' kondurulur mu bilemeyiz. Ancak oyunun sadık bir kesim tarafından oynanmaya devam edeceği kesin.