Kane & Lynch Yapımcıları Dava Sürecinde!

Beril Sergün


     Çıkalı iki sene olmasına rağmen Kane And Lynch2 : Dog Days oyunu bu süreç boyunca ortalama bir oyun olmasının dışında pek bir tepkiyle karşılaşmamıştı. Taa ki Çin'in Beijing savcısı Liu Lin oyunu keşfedene kadar... 
 
     "Ülkemin insanlarının bu kadar vahşi ve barbarca resmedilmesine göz yumamam" diyerek Danimarkalı IO Interactive' ve Square Enix'e dava açan Liu, Beijing Shuangli Avukatlık Bürosundan bir avukat tarafından da "Derslerini vermemiz gerek!" sözleriyle desteklendi.
 
     Liu, zararın 10,000 Yuan yani 1,585 Amerikan doları olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz Salı firmalar hakkında şikayet duyurusu yapan Liu'ya Mahkeme henüz onay vermedi.
 
     Kane&Lynch 2 : Dog Days, harika bir oyun olmamasının yanı sıra Çinlileri oldukça kötü bir açıdan göstermiş fakat bugüne kadar böylesine aşırı tepkiler çekmemişti.
 
     Mahkemelerin gereken ilgiyi göstermemesi üzerine yaptığı açıklamada Liu  "Çinli bir avukat olarak, ülkemin insanlarını korumak benim görevimdir. Burada söz konusu olan davayı kazanmam yada kaybetmem değil yöneticilerin bu duruma verecekleri tepkidir!" diyerek davadan pek te olumlu bir hava beklemediğini sergiledi. Daha sonraki saatlerde yapılan açıklamayla ise Dava onay alamayarak kapandı ve Avukat Liu'dan da henüz bir karşılık gelmedi. Anlaşılan Çin hükümeti oyunun başarısız olmasını yeterli bir ceza olarak görmüş bile.