Oyun Çeviri Ekibi, The Witcher 2 için Örnek Oldu!

Ersin Kılıç


     Türk oyun sektörü ile alakalı olup veya sık sık oyun oynayıpta Oyun Çeviri ekibinden haberi olmayan sanırım yoktur. Çıkardıkları Türkçe yamalar ile bu konuda sürekliliği olan bir ekip haline gelen Oyun Çeviri için güzel haberler almaya devam ediyoruz.
 
     Oyun Çeviri daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi iyi bir çalışmaya daha imza atmıştı. The Witcher 2 için CD Projekt firmasına başvuran ekip, oyunun Türkçe yaması için firmadan resmi olarak destek almış ve oyunun Enchanted versiyonu da böylelikle Türkçe dil desteğine sahip olmuştu.
 
     İşte Oyun Çeviri ekibinin bu çalışması firma için örnekte teşkil etti. Çünkü diğer diller için çalışma yapmak isteyen CD Projekt firması, bu durum için Oyun Çeviri ekibini örnek göstermiş. Ayrıca Oyun Çeviri ekibi ile kısa bir soru cevap kısmına da sitede yer verilmiş. Burada Oyun Çeviri ekibinden Gökhan Halil Düzgün, projeye nasıl başladıklarını, karşılaştıkları zorlukları ve ekipleri hakkında bilgilere yer vermiş. CD projekt'in resmi sitesinde yayınlanan bu soru cevap kısmına buradan göz atabilirsiniz.
 
     Bizde her zaman olduğu gibi bu başarılı çalışmalarından dolayı Oyun Çeviri ekibini bir kez daha tebrik ediyoruz. Bu haber dışında oyunun Türkçe versiyonu için ilk ekran görüntüsü de yayınlandı. Oyunun Enchanted Edition versiyonunun 17 Nisan'da çıkacağını da hatırlatalım.