Bulletstorm'un Devamını Satışlar Engellemiş

Samet Konuksal


     Oldukça beğenilen fakat malesef satışlar açısından yapımcısının yüzünü pek güldüremeyen Bulletstorm için People Can Fly, devam oyununu düşünmüş. Hatta yapımcı ekip devam oyunu için ufak bir geliştirme sürecinden bile geçmiş.
 
     Gamespot'a konuşan Epic Games lideri Mike Capps, "Devam oyunu hakkında epey fikir birikmişti. Hatta ufaktan geliştirme aşamasına bile geçilmişti. Fakat ilk oyunun getirdiği satışları gördükten sonra People Can Fly'ın başka bir projeye başlamasının daha faydalı olacağını düşündük. Bu proje daha duyurulmadı fakat çok yakında açıklayacağız." sözlerini söyledi.
 
     Bulletstorm evrenine açık bir kapı bırakan Capps, "Bulletstorm'a dönmeyi biz de çok istiyoruz. Bulletstorm'un temasıyla birlikte yapacak daha çok şey var. Fakat isteklerimize rağmen bu projeyi yarıda bırakmak zorunda kaldık. Bulletstorm'la ilgili yeni bir proje görmek isterim, fakat şimdilik çok uzakta." şeklinde konuştu. 
 
     Bulletstorm'un satışları ve başarısına da değinen Capps, "Bana göre Bulletstorm kesinlikle başarılıydı. Sanırım Bulletstorm'un sunduğu yenilikler, oyuncu kitlesini de kendine bağladı. Satışlar çok kötü değildi, fakat çok harika da değildi. Haliyle Electronic Arts, bizden daha iyisini bekliyordu." derken, PC ve korsan unsuruna da birkaç söylemde bulundu,
 
      "Bulletstorm'un PC sürümünü de yaptık fakat beklediğimiz verimi alamadık, sanırım korsandan dolayı. Evet belki gelmiş geçmiş en iyi PC portunu oluşturmadık fakat korsan, PC oyunculuğunu tetikleyen büyük bir problem."