Crytek: "Bizim Gelecek Neslimiz PC"

Samet Konuksal


     Kolları epey genişleyen Crytek, yeni nesil projeler için araştırmalar yapıyor. Crytek oyunlarının genel menajeri Nick Button-Brown ise, yeni nesil konsolların aksine PC'leri övüyor.
 
     CVG'ye röportaj veren Nick Button-Brown, "Bizim gelecek neslimiz PC. PC şimdiden gelecek nesil platformların çok çok ötesinde." açıklamasıyla birlikte PC platformuna övgü yağırdı. PC'lerin kendileri için faydalı olduğunu söyleyen Brown, platforma gereken önemin verileceğini ekliyor.
 
     Röportajda Brown, "PC platformu oyun motorumuzun gelişmesine çok yardımcı oluyor. DirectX 11 ile birlikte Crysis 2'deki gelişim epey büyüktü. Gelecek nesil PC proje hazırlıklarımız da iyi gözüküyor. Yani planlarımızı PC sistemleri üstüne kuruyoruz." şeklinde konuştu.
 
     Konuşmanın devamında Brown, "CryEngine 3 şuan bile mükemmel grafik sunuyor. Fakat PC'lerdeki bir sonraki nesil teknolojileri, gelecek nesil konsollarına oranla çok daha ileride." sözlerini söyledi.
 
     Şu sıralar gözler yeni nesil platformlara çevrilmişken Crytek gibi oyun dünyasının en iyi teknoloji sunan firmalarından birisine ait bu sözler, PC oyuncularını mutlu edeceğe benziyor.