Biri Capcom'u Durdursun

Ersin Kılıç

Capcom bu şekilde daha çok ekmek yer.

Belli aralıklar ile Resident Evil 5 duyuruları yapan Capcom, bu hafta da oyun ile ilgili bir açıklama yaptı ve Resident Evil 5 : Gold Edition'u duyurdu.
 
Her ne kadar aksiyon olarak mükemmel oyunlar olsalarda özellikle Resident Evil 5 sonrası RE hayranlarını hayal kırıklığına uğratan Capcom, Resident Evil 4'teki tutumunu beşinci oyunda da sürdürüyor. Hatırlarsanız dördüncü oyun ilk olarak sadece Gamecube için duyurulmuş fakat daha sonra cep telefonlarımıza kadar gelmişti.
 
Tokyo Game Show'da Resident Evil Alternative Edition'un duyurusunu yapan Capcom, bu sürümün PS3 için blu-ray ile geleceğini ve Motion Control özelliğini destekleyeceğini belirtmişti. Daha sonra yapılan bir açıklama da ise bu sürümün hem PS3 hem de Xbox 360 için indirilebilir olarak sunulacağı belirtilmişti.
 
Henüz bu son açıklama üzerinden çok uzun bir süre geçmemişken Capcom gene ilginç bir açıklama ile karşımıza çıktı ve Resident Evil : Gold Edition'u duyurdu.
 
Alternative Edition'dan tek farkı blu-ray olarak piyasaya çıkması olan Gold Edition'un fiyatı ise 49.99$ olacak ve AE ile aynı tarihte yani 9 Martta satışa sunulacak.
 
Ayrıca geçtiğimiz günlerde ayrıntıları verilen Alternative Edition'un eksik kısımları da açıklandı. Daha önce adı açıklanmayan ikinci ek bölümün adının Mercenaries Reunion olduğu belirtildi.
 
Kostüm paketlerinin ilki 17 - 18  Şubatta, ikincisi ise 3 Martta indirilebilir olarak satışa çıkacak.