Half Life 3 2023'te mi Gelecek?

Gökhan Yılmaz

Gabe Newell da Diablo III yapımcıları gibi sakalını oyun çıkartıncaya kadar kesmemeye karar verdiyse, o sakallar daha çok uzayacak gibi görünüyor.

 
     Bildiğiniz gibi Valve, Portal 2'de oyunculara ARG (Alternate Reality Game) ile gizemli bulmacalar sunmuştu ve ipuçlarını takip ederek duyuruları kendimizin bulmasını sağlamıştı. Bir ekran görüntüsündeki işaretten veya web sitesindeki kodlardan anlam çıkartmak için pek çok oyuncu kendini kaybetmişti. Half Life 3 (Veya Half Life 2: Episode 3) için de aynı şeyler sürdürülüyor ve oyuncular zaman zaman hayali ipuçlarının peşinden koşuyor. Gizli mesaj vermeyi seven Valve ve patronu Gabe Newell'dan Half Life 3 ile ilgili yeni bir mesaj mı geldi?
 
     GDC 2012'de Intel'in oyunları optimize etmek amaçlı yeni araçlarını ve teknolojilerini anlattığı açıklamasında taktığı şapka bizlere kesinlikle bir mesaj iletmek içindi (Firmanın bir diğer oyunu olan Team Fortress 2'de şapkaların oldukça popüler olduğunu biliyoruz). Newell'ın taktığı şapka bulunduğu yerle ve işlerle oldukça ilgisiz bir kelime içeriyor: Parsifal (Intel veya bir oyun ismi yazıyor olsaydı anlayışla karşılardık). Bu kelimeden ve Valve'in gizli mesaj stratejisinden yola çıkarak Parsifal'in ne olduğunu araştıran bir oyuncu ilginç bir tabloyla karşılaşmış. Parsifal Richard Wagner tarafından hazırlanmış üç bölümlük bir opera ve 1857 yılında başlandığından itibaren 25 yıl boyunca bitirilememiş. Operanın üç bölüm olması ve uzun süre bitmemesi Gabe Newell'ın bu işi esprili bir şekilde bizlere ifade etmesi olabilir mi? Belki de 1998'de çıkan Half-Life'ı baz alarak yeni oyunun 2023'te çıkacağının mesajını vermiştir. Ya da biz yeni oyunu beklemekten iyice paranoya olduk.