Crytek'in Yeni Projesi Önümüzdeki Ay Açıklanacak

Ersin Kılıç


     Crysis serisi ve Cry Engine grafik motoru ile sektörün en önemli firmalarından biri haline gelen Crytek, şu sıralar birçok proje üzerinde çalışıyor. Kinect için geliştirilen Ryse dışında yeni Time Splitters, Homefront 2 ve Warface gibi birçok projede imzası bulunan firmanın yeni projesi ise önümüzdeki ay duyurulacak.
 
     Bu projeyi önemli kılan nokta ise muhtemelen ana ofis tarafından yapılması. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde firma bir iş ilanı vermiş ve bu ilanda Cry Engine bilgisi şart koşulmuştu. yeni açıklamada ise üzerinde çalışılan bu projenin önümüzdeki ay duyurulacağı belirtilmiş.
 
     CVG sitesi ile konuyla ilgili bir söyleşi yapan Nick Button, "İşimizin en büyük bölümlerinden birisi de büyük bütçeli PC ve konsol oyunları. Bu konuda yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ryse ve Homefront'u biliyorsunuz. Başka bir proje üzerinde de çalışıyoruz (gülüyor)....Üçü de oldukça iyi gözüküyor." diyerek yeni projeyi de resmen doğrulamış.
 
      "Bu yeni projemiz kesinlikle fantastik. Demek istediğim, bu türde şimdiye kadar yaptığımız en iyi proje. Muhteşem gözüküyor. Yapım ekibi çok iyi çalışıyor ve onları bu hevesle çalışırken görmek mutluluk verici. gerçekten bu konuda çok mutluyuz." sözlerine de yer veren Button, yeni proje için bizi de meraklandırmayı başardı.