Amnesia'nın Yeni Oyunu Daha mı Az Korkunç Olacak?

Gökhan Yılmaz

Bunun nasıl bir makine olduğunu bilmiyoruz ama pek hoşlanacağınız tarzda olmadığı kesin!

 
     Amnesia hayranlarından biri, etrafta dolanan söylentilere kulak verip yapımcılara mail atmış ve Amnesia: A Machine For Pigs'in daha az korkunç olup olmayacağını sormuş. Peki yapımcıların cevabı ne olmuş?
 
     Amnesia bildiğiniz üzere pek çok ödül kazanmıştı ve büyük bir hayran kitlesi tarafından benimsenmişti. Tüm buna neden olan ise oyunun atmosferi ve yaşattığı gerilimdi. Yapımcıların daha geniş oyuncu kitlesine hitap etmek için korku öğelerini azaltacakları söylentisi gelen mail ile şu şekilde cevaplanıyor:
 
     "Söylentilere falza kulak asmamalısınız. Eğer Amnesia'yı daha az korkunç yapmak isteseydik oyunun adını Amnesia: Gökkuşağı Diyarına Yolculuk veya Amnesia: Bir Yemek Yapma Makinesi (Yeni oyunun isminin Domuzlar İçin Bir Makine olduğu düşünülürse) gibi bir şey koyardık. Chinese Room, yani iş ortaklarımız A Machine for Pigs için mümkün olan en rahatsız edici ve korkunç alt yapıyı hazırladı. Bu oyunda dost canlısı, sevimli veya hoş bir ortam yok. İnsanlar domuzlarla oynamak için veya onlara şarkılar söylemek için makine yapmazlar. Bu tip bir aletle sadece korkunç ve dehşet verici şeyler yapılabilir.
 
    Fakat yine de siz A Machine for Pigs'in çok hoş ve tatlı bir deneyim olacağını düşünmeye devam edin. Oyun, karanlık ve fırtınalı bir akşamda çıkışını yaptığında herşeyin iyi gideceğini düşünerek gardınızı indirin. Bu oyun hakkında endişelenecek hiç bir şey yokmuş gibi davranın. Sanki rahatlatıcı bir seyahate çıkmış gibi davranarak tüm ışıklarınızı kapatın, oyunu nemli ve kasvetli bodrum katınızda oynamaya başlayın.
 
    Size neyin çarptığını anlamayacaksınız, belki de bir daha bilgisayarınızı açamayacaksınız, bırakın açmayı yanına bile yaklaşamayacaksınız. Tüm rüyalarınızda arkanızdan gıcırdayan makineleri, domuzların amansız çığlıklarını, zincirlerin tıngırtılarını işitecek; dile getirilmeyecek derecede korkunç hisler duyacaksınız. İşte o zaman A Machine for Pigs'in bu kadar korkunç bir deneyim olmayacağı konusunda şüphelendiğiniz için pişmanlık duyacaksınız.
 
 İyi günler!
 Sevgilerle,
 Thomas Grip, Frictional Games"
 
     Evet yapımcıların korku romanı tadında göndermiş olduğu cevap bizi tatmin etti :( Buradan çıkartacağımız sonuç: A Machine for Pigs'i incelemeyeceğiz!