Yeni Amnesia Sitesinde Hareketlenme Var

Samet Konuksal


     Geçtiğimiz haftalarda haberini aldığımız yeni Amnesia oyununun sitesinde bazı hareketlenmeler var. 
 
     İlk açıldığında buğulu bir resimle karşılaştığımız sitede buğu kalktı ve yeni Amnesia oyununun konsept tasarımları ortaya çıktı. Konsept tasarımlarının yanı sıra Amnesia hayranları NextFrictionalGame.com sitesi üzerinde yeni bir sayfa buldu.
 
     Buradan ulaşabileceğiniz internet sayfasında sadece anlayabileceğimiz türden olarak "Domuzlar için makina 2012'de gelecek." yazıyor. Tabi ne kadar anlayabilirsek... Ancak hayranların forumlarda belirttiğine göre bu yeni oyunun ismi Amnesia: A Machine for Pigs de olabilirmiş. Konsept tasarımında asılan domuzu görünce neden olmasın diyoruz.
 
     Bazı mail adreslerinin bulunduğu bu sayfada TCR@nextfrictionalgame.com ve FG@nextfrictionalgame.com adresleri dikkatleri çekiyor. Hayran sitelerinde belirtilenlere göre buradaki TCR ismi, Dear Esther ile birlikte gündeme gelen bağımsız yapımcı The Chinese Room'u ve FG de Frictional Games'i belirtiyor. 
 
     The Chinese Room'un sitesinde yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtmesi ve bu oyunun bir korku oyunu olduğunu eklemesi, ortaya koyulan iddiaları daha inanılır hale getiriyor.
 
     Ve son olarak yapılan iddialara göre hayranların ikinci tasarımın renk değerleriyle oynadığında, üzerinde aynanın etrafında bazı harfler yer alıyor. "c p f g o i i c m n i g s" harflerinin yer aldığı resimde verilmek istenen mesaj "GIF, PICS incoming" yani yeni resimler gelecek.
 


      Bakalım neler olacak... İşte ortaya çıkan sanatsal tasarımlar;