Witcher Yapımcısı Yeni Nesil Çalışmalarına Başladı

Samet Konuksal


     Red Engine ile içerisinde bulunduğumuz nesilde güçlü grafik sunan CD Projekt, yeni nesil için çalışmalara başladığını duyurdu. 
 
     Eurogamer'a röportaj veren firmanın müdürü Adam Badowski, "Yeni nesil konsollar için çalışmaya başladık. Ayrıntıları söyleyemem fakat, oldukça güçlü oyun donanımları için çalıştığımızı söyleyebilirim." şeklinde bir açıklamada bulundu.
 
     Yeni nesil projeleri hakkında da ilk bilgileri veren Badowski, "Multiplatform bir oyun olacak ve her platformlara aynı anda yayınlanacak. Ana platform olarak ise, en güçlü platformu seçeceğiz. Çünkü en güçlü platform bizlere yaratma özgürlüğünü veriyor." açıklamasını yaptı.
 
     İlk projeyi bu şekilde açıklayan Badowski, en büyük etkiyi yapacak oyunlarından da biraz bahsetti. Badowski'nin "Oldukça büyük bir proje olacak." dediği yeni bir RPG serisi için şimdilik küçük bir ekip çalışıyor. Bunun nedeni olarak ise, "Şuan için küçük bir ekip çalışıyor çünkü Witcher'i yapan ekibin dağılmasını istemedik. Yeni gelen iş arkadaşlarımızla birlikte bir ekip oluşturacağız." açıklaması yapıldı.
 
     Bu bilgiler ile birlikte CD Projekt Red'in üzerinde çalıştığı oyun sayısı 5'e kadar çıktı. Ekip daha önce bu sene içerisinde küçük bütçeli iki, orta bütçeli de bir yapım çıkaracağını duyurmuştu.