Büyük Avustralya Marketleri PS Vita Stoklamayacak

Talha Aynacı

Konsolun batı çıkarmasını gerçekleştirmesine sayılı günler kaldı.

 
    İlk olarak JB Hi-Fi isimli market, PS Vita çıkışında 3G versiyonunu stoklarını almayacağını duyurmuştu. Ardından gelen haberlerdeyse Big W, Target ve K-Mart gibi ülkenin büyük elektronik mağazaları, stoklarında PS Vita bulundurmayacaklarını duyurdu.
 
    Big W ve Target konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu noktada stoklarımıza Playstation Vita almayı düşünmüyoruz. Ancak daha ileriki bir tarihte gerçekleşebilir."
 
    Bir diğer mağaza K-Mart ise PS Vita'yı stoklarına dahil etmeyeceklerini çünkü düşük fiyat politikasını takip ettiklerini bildirdi. Avustralyada müşteriler ürünü EB Games, GAME ve JB Hi-Fi ( sadece wi-fi modelini) temin edebilecekler.
 
    Konuyla ilgili açıklama yapan Sony, PS Vita'nın Avustralya çıkışı için özellikle ulusal olarak oyunculara hitap eden marketleri hedeflediklerini ve oyun ürünü satan marketlerle bir strateji çizdiklerini açıkladı: "Playstation 3'de olduğu gibi, devrimsel yeni el konsolumuz için de uzun dönemli bir vizyonumuz var. Gelecekte dağıtımcılık anlamında kanalımızı genişleteceğiz."