Microsoft'un "Şimdilik" Yeni Xbox Planları Yok

Samet Konuksal


      Geçtiğimiz dönem içerisinde Xbox 360'a çıkışını yapan ve önümüzdeki ay içerisinde de PC'lere çıkmaya hazırlanan Kinect'in Microsoft üzerindeki etkisi henüz bitmemiş gibi görünüyor. CES 2012'de Microsoft'tan gelen açıklamalara göre Kinect, Xbox 360'ın ürün ömrünü uzattı.
 
       Fuar içerisinde Gamespot'a röportaj veren Microsoft'un pazarlama bölümünden Jose Pinero, Xbox 720 söylentileri hakkında konuştu. Pinero'ya yeni nesil Xbox konsolu sorulduğunda kendisi, "Şimdilik duyuracağımız yeni ürün yok çünkü Kinect, Xbox 360'ın ömrünü uzattı." şeklinde bir açıklamada bulundu.
 
      Pinero'nun açıklamaları şöyle;
 
"Tarihteki örneklere baktığımızda 6. veya 7. senesini geçiren ürünlerin bu dönem içerisinde satışlarının zayıfladığını görüyoruz. Fakat Xbox 360'a gelen Kinect ile birlikte satış açısından da ürün kalitesi açısından da bir yükseliş gösterdik.
 
"Kinect ile birlikte arayüzler değişti, yeni türler ortaya çıktı ve yepyeni bir dashboardımıza kavuştuk. Sanki yeni bir konsol çıkarmış gibi olduk. Dolayusıyla şimdilik yeni nesil konsol planlarımuz yok. Xbox 360 adına olan projelerimiz henüz bitmedi."