İran'da Savaş Oyunu Yapımcısına İdam Cezası!

Samet Konuksal

Amir Mizra Hekmeti


     Güncel siyasi haberlere göre güncellenen yapıya sahip Kuma/War isimli savaş oyunun yapımcısı, İran'da idam cezasıyla yüz yüze!
 
     İran doğumlu fakat Amerika'da yaşayan Amir Mizra Hekmeti isimli, iki ülkenin pasaportuna da sahip olan oyun yapımcısı, ailesini ziyaret için gittiği İran'da tutuklandı. CIA ajanı olmakla suçlanan Hekmeti adına, batı propagandası yaptığı gerekçesiyle idam cezası isteniyor.
 
     Geliştirdiği oyuna en son Kaddafi'nin idamıyla ilgili bir bölüm ekleyen Hekmeti'nin oyunundaki görevler arasında "Assault on Iran" yani "Iran'a Saldırı" isimli bir bölüm de yer alıyor.
 
     İran'dan gelen tüm bu iddialara rağmen Amir Mizra Hekmeti'nin, Tahran'daki bir televizyon kanalında CIA ajanı olduğunu yalanlamadığı da belirtiliyor. Daha önce CIA'in propaganda içerikli oyun adına 'sipariş' verdiği iddialarının bir numaralı ismi Hekmati'nin durumu 20 gün içerisinde belli olacak.
 
     Hekmati'nin oyunu Kuma/War'da Muhammed Kaddafi'nin yanı sıra Usame Bin Laden ve Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusay adına da görevler bulunuyor.  Amir Mizra Hekmeti, 2001 yılında istihbarat eğitimi adına Amerikan ordusuna katılmıştı.