Sony, Vita Satışlarıyla İlgili Konuşmak İstemiyor

Alkan Adakaner

Japonya'da Playstation Vita'nın çıkışı büyük bir heyecanla bekleniyordu

 
      Sony'de işler yolunda gitmeyince satış rakamlarını açıklamamak veya yorum yapmaktan kaçmak gibi olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. NPD satış rakamlarını doğrudan açıklamayı bıraktığından beri Sony Amerika'da düşük satış yaptığında resmi rakamları açıklamıyor. Ayrıca Monster Hunter 4 duyurusunda da doğrudan yorum yapmaktan kaçınmışlardı. Şimdi Vita satışları ile ilgili de herhangi bir yorum yapmıyorlar.
 
     Sony Computer Entertainment halkla ilişkiler müdürü Satoshi Fukuoka da Bloomberg Japan'ın Japonya'da kötü günler geçiren konsolun satışları ile ilgili sorularına "yorum yok" yanıtı verdi. Gerçekten de Sony yetkililerinin bu konuda söyleyecek hiç bir şeyi yok mu?
 
     Konsol piyasaya çıkmadan önce Playstation Vita'nın Japonya tükendiğini, bu nedenle yeni stoklarla piyasayı desteklediklerini büyük bir gururla açıklayan yetkililerin resmi satış rakamları açıklanınca susmayı tercih etmeleri dikkat çekici. Halbuki yeni oyunlarla konsolu daha popüler hale getireceklerini açıklamaları oyuncuları biraz olsun rahatlatabilirdi. Tasarım olarak çok beğenilen bir konsol olan Vita konusunda Sony'nin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini gerçekten de her oyuncu gibi biz de çok merak ediyoruz.