Valve'den Half Life 3 Söylentilerine Açıklama

Samet Konuksal


      Half Life hayranları dört gözle Half Life 3'ü beklerken, hayranların buldukları bazı şeyler kendilerini daha da heyecanlandırıyor. Birkaç haftadır karşılaştığımız bu duruma Valve'dan son nokta geldi.
 
      İlk olarak Valve'in bir aktörünün oyunu doğrulamasıyla başlayan söylenti silsilesi, Wheatley'in Video Game Awards videosuyla birlikte devam etti. Hayranlar Wheatley'in videosunda birşeyler aramaya çalışırken ortaya birden bire Black Mesa ve Aperture Science'in karışımından ortaya çıkan "Black-Aperture.com" adlı bir site çıkıverdi. Tabi Half Life 3 tişörtünü unutmamak lazım.
 
     Tüm bunların ardından son olaraksa bugün, bu sitelerin kayıt adresleriyle ilgili bir bulgu bulundu. Haftalardır olan bu durum karşısına Valve yetkilileri, ilk açıklamayı sonunda yaptı. Valve'dan Chet Faliszek, Steam forumlarında konuyu şu şekilde yalanladı;
 
"Birileri sizi kandırıyor. Valve tarafından uygulanan bir ARG(Videolarla, sitelerle birşeyler kurgulama) yok. Gabe Newell tarafından başlatılan Half Life 3'ün ismini gündeme getirme çalışması falan yok. Hepsi yalan.
 
Bunu sadece karışıklığı giderme maksadıyla yazıyorum. Half Life 3 için olan bu ilgi sadece beni değil, hepimizi mutlu ediyor fakat insanların diğer insanları böylesine kandırmasını istemiyoruz."