Vita'da Bellek Kartları ile Korsan Engellenecek

Alkan Adakaner

Playstation Vita'da korsanın engellenmesi geliştiricilerin bu konsola daha sıcak yaklaşmalarını sağlayacaktır

       PSP'de korsan oyunculuk geliştirici firmalar ve yayıncılar için büyük bir dert olmuş durumda. Sony her ne kadar firmware güncellemeleri ile PSP'de korsanı engelleme çabaları gösterse de korsan oyunculuk malesef emek hırsızlığı için bir yol buluyordu.
 
      Sony Computer Entertainment'ten Muneki Shimada ise benzer sorunlarla karşılaşmamak için Playstation Vita'nın özel bellek kartlarının olduğunu söyledi. Bu kartlar dahili bir bellek yerine oyun kayıt dosyalarını, indirilebilir içerikleri ve diğer dosyaları kendi belleklerinde tutacaklar. Bunun nedeni ise konsolun güvenliğini garanti altına almakmış.
 
      Sony, kullanıcıların bu özel kartları bilgisayarlarına "yığın depolama" formatıyla takmalarını engelliyor. Bunun anlamı standart SD kartlar veya diğer cihazların aksine Vita bellek kartlarında özel içerik yönetim programı olmadan PC'lerden veri transferi veya içerik düzenlemesi yapamayağız.
 
      PSP'de ise içerikleri bilgisayardan düzenlemek için Windows'a özel Media Go adlı programına ihtiyacımız vardı. Buna rağmen kullanıcılar PSP'nin bellek kartlarını yığın depolama cihazı olarak kullanabiliyorlardı.
 
     Playstation Vita'nın özel içerik yönetim programı şu an için sadece Windows'a özel olarak çalışacak. Sony bu programın tıpkı iTunes gibi oyuncular için daha düzenli bir sistem sunacağını söylüyor. Ayrıca programın Mac sürümü de planlar arasında bulunuyor.