"Gençlerin Geleceği İçin Skyrim Kopyalarını Yakın"

Samet Konuksal

Kızdırmayın Dovahkiin'i !


     Sadece son dönemin değil, oyun tarihinin en iyi RPG'lerinden birisi olarak görebileceğimiz The Elder Scrolls V: Skyrim, başarılı bir şekilde çıkışını yaptı ve milyonları kendine bağladı. RPG hayranlarının yepyeni bir hayata atılmasıyla birlikte, bazı vakalar da ortaya çıktı.
 
     Bunlardan birisi, Beyaz Saray'ın internet sitesindeki istek kutusundan gelme. Bir Amerikan vatandaşının açtığı istekte kendisi, Amerikan gençlerinin geleceği için 'SkyRim' oyununun bütün kopyalarının yakılmasını istemiş.
 
     Kişinin bunu yazmasındaki sebep olarak ise, oyunun gençlerde ruhsal ve psikolojik olarak darbelere yol açtığı belirtilmiş. Ayrıca istek yazısında yazılana göre Skyrim, cinsel ve eşcinsel öğeleri içinde barındırarak Hristiyan temellerini yok etme tehlikesini de barındırıyormuş. 
 
     Çözüm olarak ise ilk başta mağazalardaki bütün kopyaların yakılmasını, sonrasında ise dijital ortamlardaki dosyaların tamamen silinmesi isteniyor. Kişinin isteği bunla sınırlı değil. Skyrim'i oynayan kişilerin birer birer yargılanması da, talepler arasında yer alıyor. İstek mesajını açan vatandaşın ABD'den son isteği de, gençleri ulusal şartlara bağlayacak bazı oyunların devlet tarafından resmi olarak geliştirmesi.
 
     Skyrim'i yazışından da görüldüğü üzere oyunlarla pek ilgisi olmadığını gördüğümüz kişi, Skyrim'e Blizzard'ın son oyunu diyerek bunu kanıtlamış. Bu istek mesajının üst kurumlara ulaşması için 24 Aralık'a kadar 25.000 imzanın toplanması gerekiyor. Şimdilik sayılan imza ise 29.
 
     O değil de, insanlar biraz garipleşiyor sanki?