Bu da Oldu: Yapımcılardan Metacritic Hilesi

Samet Konuksal

Bakalım Telltale yetkilileri durum karşısında ne yapacak?


     Metacritic sitesinin oyun dünyasına olan etkisine son dönemdeki en büyük örneğini Call of Duty: Modern Warfare 3 ile gösterebiliriz. Şuan Modern Warfare 3'ün site inceleme skor ortalaması 8.9 iken, kullanıcı yorum ortalaması 3.2'lerde sürünüyor. Tabi bu 3.2 yükselmiş hali.
 
     Herneyse, en sonunda bu da oldu diyebileceğimiz bir haberle karşınızdayız. Gamespot tarafından yayınlanan rapora göre Jurassic Park: The Game'in yapımcı ekibi Telltale'dan bazı çalışanlar, oyunlarını Metacritic'de yorumlayıp 10 üzerinden 10 puan veriyor.
 
     Raporu yayınlayan Gamespot bu durumu, daha oyun adına inceleme ambargosu kalkmadan yayınlanan kullanıcı incelemelerinden farketmiş. Bir şekilde bu Telltale çalışanlarının profil bilgilerini bulan Gamespot, bu kişilerin birisinin Telltale'daki arayüz düzenleyicisi, diğerinin sinematik düzenleyicisi olduğunu farketmiş. Bu çalışanların LinkedIn profillerini de bulan Gamespot, iki çalışanın da Telltale'a yeni geldiğini eklemiş. Bir nevi tecrübesizlik.
 
     Ancak oyunlarından sevgi dolu sözlerle bahseden yapımcıları bir tarafa bırakırsak, otoriteler pek de sevgi dolu sözlerle karşımıza çıkmıyor. Jurassic Park: The Game'in Metacritic sayfasına baktığımızda oyunun CCC'dan 60, Game Informer'dan 55 ve 1UP'dan 33 puan aldığını görüyoruz.