BioShock Filminin Acelesi Yok

Samet Konuksal


     Her ne kadar bazen istisnalarla karşılaşsak da genel olarak hakim olan bir teori vardır. Oyundan iyi film çıkmaz, filmden de iyi oyun. Atmosferiyle herkesi büyüleyen BioShock serisi de, oyundan film yoluna doğru ilerliyor. Ancak serinin başındaki isim Ken Levine seriyi yakmak istemiyor.
 
     Ken Levine'in IndustryGamers'a yaptığı açıklamaya göre serinin film projesi hâla devam ediyor. Ancak Ken Levine, bu işi aceleye getirmek istemiyor. Levine, "Şuan çok yakın bir anlaşma içerisindeyiz. Kalıcı yönetmenimiz ve filmin çekileceği mekanlar hazır sayılır. Fakat herşeyi aceleye getirip serinin ismini yakmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.
 
     Ayrıca Ken Levine, "Take-Two ve bizim tek amacımız var. Herşeyi iyi bir şekilde ortaya koyduktan sonra oyunun adını bile daha duymamış olan insanlara serinin ismini tanıtmak. Eğer bazı şeyler aceleye gelirse oyundan bizi tanıyanlar tabiki memnun olacaktır. Fakat oyun dünyasının dışındakiler? Oyunculuk anlayışıyla filmcilik anlayışı tamamen farklı şey, DNA'ları her ne kadar aynı noktadan çıksa da... " açıklamalarında da bulundu.
 
     2008 yılından beri beklenen BioShock filmi şimdiye kadar bir kere yönetmen değişikliğine uğradı. Filme ilk olarak Karayip Korsanları'nı çeken Gore Verbinski düşünülmüştü fakat kendisinin ayrılmasıyla birlikte koltuğa, 28 Hafta Sonra'nın yönetmeni Juan Carlos Fresnadilo oturmuştu.