"Next-Gen, BF 3'ün PC Sürümüyle Eş Değer Olacak"

Levent Polater

Yeni nesil konsollardan Battlefield 3'ün PC sürümünün de mi ötesinde bir şeyler beklemeliyiz dersiniz?

 
    DICE'tan Patrick Bach, yeni nesil konsollar ile ilgili bilgiler verdi. Bach'a göre yeni nesil konsollardan beklememiz gereken performans Battlefield 3'ün PC sürümüyle aynı!
 
    Şu aralar kulislerde Xbox 720 ve Playstation 4'ün yapım aşamaları konuşulurken en çok Battlefield 3'ün çıkışıyla yeni nesil konsolların çıkma zamanının geldiğine işaret ediliyor. Patrick Bach, "Şu anda yeni nesil konsol olsaydı, alacağımız sonuç Battlefield 3'ün PC sürümü olurdu!" şeklinde konuştu ve sözlerine şu şekilde devam etti:

    "Belki alacağımız sonuç bundan daha fazlası olur. Ancak en az bu performansı göreceğimizden eminim. Çünkü bu klasik PC teknolojisi. Birden fazla ekran kartının yapabileceklerini veya birden fazla çekirdeğe sahip işlemcilerin ortaya çıkarabileceklerini biliyoruz. Eğer birileri bu sistem özelliklerine yakın bir konsol üretseydi, bizde buna uygun bir şeyler yapabilecek teknoloji mevcut."

    Bach, ayrıca yeni neslin daha fazla beygir gücü isteyeceğini ve işlemci ile ekran kartı konusunda çok daha üstün bir şeylerin konulması gerektiğine işaret etti ve yeni nesle hazır olduklarını şu sözlerle açıkladı:

    "Yeni nesil konsollar ile ilgili yapamayacağımız herhangi bir şey olursa çok şaşırırım açıkcası."
 
    "Peki konsol üreticileri için yüklü bir maliyete sahip olacağı ön görülen yeni nesil konsollar tüketici için de pahalı olmaz mı?" sorusuna Bach'tan rahatlatıcı bir cevap geldi:
 
    "Xbox 360 ve PS3'ün ilk kez çıktığı zamanı hatırlayın. Pahalı bir PC kadar pahalı değillerdi. Eğer bazı şeyleri optimize edebilir ve 10,000 yerine 50 milyon ekran kartı isterseniz, maliyeti oldukça düşürebilir ve daha ucuz bir konsol üretmiş olursunuz. Eğer bu PC teknolojisini alır ve konsollar için devasa bir üretime geçirirseniz çok daha düşük bir maliyet ortaya çıkacaktır."
 
    Bu arada Battlefield 3'ün PC için inceleme skorları gelmeye devam ediyor. Aşağıdan son durumu gözlemleyebilirsiniz.