EA Battlefield 3 Puanlarını Manipüle Etmek İstiyor

Alkan Adakaner

 
    Oyun otoritelerinin verdiği puanlar geliştirici ve yayıncılar için büyük önem taşıyor. Bu otoritelerin verdiği puanlar doğrultusunda çok sayıda oyuncunun bir oyunun satın alıp almamaya karar verdiğini biliyoruz. Bunun farkında olan Electronic Arts da oyun otoritelerini manipüle etmekle suçlanıyor.
 
      Norveçli oyun otoriteleri Gamer.no ve Gamereactor.no Battlefield 3'ü incelemek için oyunun bir kopyasına erkenden ulaşmak istemişler. Bunun için de EA ile iletişime geçen otoriteler resmen sorgulamaya maruz kalmışlar.
 
      Bu sorular arasında "Battlefield hayranı mısınız" sorusunun yanı sıra "Call of Duty'nin hayranı mısınız?" gibi doğrudan otoriteler arasında seçim yapmaya yönelik sorular bulunuyor. Bad Company 2 veya Black Ops'u incelediğiniz mi ve bu oyunlara kaç puan verdiniz? gibi sorular da gerçekten Electronic Arts'ın çıtayı çoktan aştığını gösteriyor.
 
     Sanırım Electronic Arts, Black Ops'a yüksek puan veren otoritelere oyunun bir kopyasını önceden vermeyecekti. Yoksa bunun arkasında başka hangi neden olabilir ki? Aşağıda bu soruları İngilizce olarak bulabilirsiniz.