Battlefield 3'deki Grafik Farkı Ne Derece?

Samet Konuksal


     Nvidia'nın 14-16 Ekim arasında, 2 gün boyunca uykusuz kalmayı göze alan oyuncular için verdiği LAN partisinin bu seneki konuğu Battlefield 3'dü. Oynama aşamasına geçmeden önce ise tabiki, oyunun tanıtımı yapıldı.
 
     GeForce LAN 6'da Battlefield 3'ün tanıtımını yapan DICE'dan Johan Andersson'un sunumundaki bir sayfa, oyunun teknik açıdan merak edilen bir sorusuna cevap niteliğinde oldu. Andersson oyunun PC'deki grafik derecelendirmesini tanıtırken, Battlefield 3'ün PC'deki "Low" yani en düşük grafik ayarlarının konsol grafikleriyle eşdeğer olduğunu söyledi.
 
     Bu bilginin yanı sıra grafik derecelendirmelerinin tanıtımında en düşük önerilen ekran kartı için GeForce 8800 GT, oyunu iyi grafiklerle oynamak için ise GeForce 560 TI önerilmiş.
 
     Oyunun grafik seçeneklerindeki farka gelecek olursak "Low" ayarında birçok özelliğin direk olarak kapatıldığını, "Medium" ayarında önemli görsel özelliklerin eklendiğini, "High" ayarında ise MSAA ayarları dışında bütün önemli özelliklerin bulunduğunu görüyoruz. Yani oyunu Ultra seçeneklerde açamazsanız tek kaybınız MSAA özelliği olacak.
 
     Bahsi geçen görüntüye aşağıdan ulaşabilir, videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz.