Valve F2P Team Fortress 2 İle Paraya Para Demiyor!

Samet Konuksal


     Valve Team Fortress 2'yi ücretsiz yaptığında herkes çok şaşırmıştı. Bu derece sadık bir kitleye sahip ve iyi para kazandıran bir oyun olmasına rağmen Valve'in bu kararı, kafalarda soru işaretleri bırakmıştı.
 
     Bugün Valve, Team Fortress 2 için oluşturduğu ücretli eşya satış platformu Mann Co. Store'un ilk yılını kutluyor. Valve bunun üzerine Team Fortress 2'nin resmi blogundan bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Team Fortress 2'nin eşya tasarımcılarının(Çoğu eşya yarışmalarla veya kullanıcı oylamasıyla ekleniyor) 1 yıl içinde toplam $2.000.000(Evet, yazıyla iki milyon dolar) kâr elde ettiği yazıldı! Eşya tasarımcıları toplamda bu kadar kâr elde etmiş, bu piyasadan Valve'in kazancı ne olur, orasını siz düşünün!
 
     Bu bilginin yanı sıra Mann Co. Store'un yaş gününde Valve, yeni bir güncellemeyle birlikte karşımıza çıkıyor. Yeni eşyaların ekleneceği güncelleme bir de Steam'e Workshop sistemini getiriyor. Bu Workshop sistemiyle birlikte Steam kullanıcıları, desteklenen oyunlara eşya tasarlayabilecekler.
 
     Workshop sistemini destekleyen ilk oyun tahmin edebileceğiniz gibi Team Fortress 2 oluyor. Bu sistemle birlikte oyuncuların tasarladıkları eşyalar beğenildiği hâlde oyunda satışa sunulacak. Sonrasında ise bu tasarımcılar, örnekte olduğu gibi 2 milyon dolardan bir pay elde edebilecekler. Eşya tasarlamaya niyetiniz varsa sizi buraya alalım.