Xbox 720 Çıkış Oyunlarına Yeni Söylentiler

Samet Konuksal

İşler ciddileşmeye başladı.


     Oyun dünyasının önemli sitelerinden olan ve düzenlediği Eurogamer Expo isimli fuarıyla birlikte oyun severlerin beğenisini kazanan Eurogamer.net'den Xbox 720'ye özel bomba söylentiler geldi!
 
     Eurogamer'da yayınlanan bir habere göre Xbox 360'ın Kinect cihazına özel yapımlarıyla gündeme tekrar oturan Rare, Xbox 720'nin çıkışına özel daha "olgun görünüşlü" bir oyun hazırlıyor.
 
     Yayınlanan söylentiler bunlarla sınırlı değil! Yine Xbox 360 yanlısı olarak tanıdığımız yapımcılardan Lionhead stüdyoları 720'nin çıkışına özel bir Fable oyunu, Forza serisiyle X360'cıların gönlüne taht kuran Turn-10 da X720'nin çıkışına özel bir Forza Motorsport oyunu hazırlıyor.
 
     Eurogamer'in yanı sıra bir söylenti de Joystiq'den geldi. Sitede yapılan açıklamaya göre site yöneticileri X360'ın özel oyunlarından Alan Wake yapımcısı Remedy ile görüşmüş ve bazı bilgiler elde etmiş. Joystiq'de verilen bilgilere göre Remedy'nin şuan üzerinde çalıştığı yapım Alan Wake 2 değil, ilk oyuna ek paket niteliğindeki bir ara yapım olduğu yazıldı. Bugün bu kadar söylentinin gelmesiyle birlikte hâliyle, Alan Wake 2'nin de Xbox 720 çıkış oyunları arasında yer alabileceği kafamıza kazındı.
 
     Eurogamer daha önceden defalarca, Microsoft'un yeni cihazını E3 2012'de duyuracağını ve konsolu 2013'ün yılbaşına kadar yetiştireceğini önemli söylenti kaynaklarıyla birlikte söylemişti.