'EA Sports Football Club' Sistemini Tanıyalım

Levent Polater

FIFA 12 bu sene her yönüyle bizi kendisine bağlayacak adımlar atıyor.


    EA Sports, FIFA 12 ile ilgili taze bilgiler sunmaya devam ediyor. Son zamanlarda neredeyse her gün yeni bir video yayınlayan EA bugün gösterdiği yeni videosunda FIFA 12'nin 'EA Sports Football Club' sistemini tanıtmış.
 
    FIFA 12'de artık yaptığımız herhangi bir maç bize XP puanı verecek. Bu XP'ler ile oyuncu seviyemizi arttırmaya gayret göstereceğiz. Seviyemize göre oluşan liderlik sıralamasında arkadaşlarımıza göre hangi pozisyonda olduğumuzu 'EA Sports Football Club' sisteminde görebileceğiz. Bu sistemde arkadaşlarımızın ve kendimizin oyunda yaptığı aktiviteler ile ilgili bir haber akışı bulunacak. Ayrıca güncel maçlarla ilgili Challenge'lar da oyunseverleri burada bekliyecek. Örneğin bir Manchester City vs Manchester United derbisi gerçek hayatta haftaya oynanacak diyelim, FIFA 12'de de bunu Challenge olarak görecek ve maç için kendi senaryomuzu yazmaya çalışacağız. Bu ve bunun gibi ufak yenilikler oyunun bu sistemine renk katıyor.
 
    EA Sports Football Club'ın bir diğer güzelliği ise 'Support Your Club' yani 'Takımını destekle' hizmeti. Bu hizmet ile birlikte FIFA 12'de seçtiğiniz favori takımınıza destekde bulunacaksınız. Nasıl mı? Örneğin Manchester United'ı destekliyorsunuz. (Türkiye Ligi olmadığından, Bir Türk takımı örneği veremiyorum) FIFA 12'de kazandığınız XP puanları Manchester United'a gidecek. Siz ve diğer tüm Manchester United destekçileri takımlarına verdikleri bu puanlar sonucu FIFA 12'nin haftalık gerçekleşen EA Sports Football Club sezonundaki Premier Lig sıralamasına etki edecekler. Burada oyuncuların takımlarına ne kadar destek verdikleri gün yüzüne çıkacak. Sezon sıralamasında alt sırada kalan takımlar bir alt lige düşecek. Alt ligdeki ilk 4 veya 3 takım Premier Lig'e çıkacak. Bu diğer tüm ligler için de geçerli. Türkiye Lig'i olsaydı bunu kendi ligimiz için de gerçekleştirebilecektik. Yazık olmuş diyoruz.
 
    Aşağıdan Martin Taylor'ın yorumlarıyla oluşturulan 'EA Sports Football Club' tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:
 
     Bu arada videoda gösterilen logolar arasında Galatasaray'ı da görüyouz. (Tıklayarak büyültüebilirsiniz.)