Blizzard'dan 3 Sene İçinde 6 Yapım Bekleniyor

Levent Polater

Eski nesil Diablo III'ü ölmeden oynamak istiyor (Demagoji için özür)

 
    Blizzard'ın oyun yapımı konusundaki ağırlığını biliyoruz. Yeni bir oyun çıkarma konusunda nice nesilleri bezdiren ünlü Blizzard, adındaki 'Fırtına' anlamının tam tersinde oyun yapımını sürdürüyor.
 
    Biraz da bunu onların mükemmelliyetçiliğine vermek gerekiyor. Yetersiz oyun piyasaya sunmak istemiyorlar ve şimdiye dek ortaya koydukları oyunlar ortada. Milyonları kendine hayran bırakan ve aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hâlen PC'lerden silinemeyen yapımlara imza attılar. Ama artık firmanın biraz hızlanması gerekiyor.
 
    Activision COO'su Thomas Tippl son yaptığı röportajda, kendi çatıları altında bulunan Blizzard'dan önümüzdeki 3 yıl içinde 6 büyük yapım çıkarmalarını beklediğini söyledi. 3 yıl içinde 6 yapım! İşin içinde Blizzard olunca bu istatistik bana biraz 'imkansız' gibi göründü nedense.
 
    Bu yapımlar arasında World of Warcraft için 2 ve StarCraft II için de 2 ek paket bulunuyor. Etti 4. Geriye ne kalıyor? Tabiki de Diablo III. Yakın zamanda çıkacağını kokusunu aldığımız bu oyunun şu anda kapalı betası oynanıyor ve kısa bir zaman sonra açık betaya geçeceği tahmin ediliyor. Yani 3 sene içinde Diablo III görebilecek olmamız imkansız bir durum değil.
 
    Peki 6. yapım nedir? Bu bana biraz zor görünüyor aslında. 6. yapım olarak Tipple, Diablo III ek paketine işaret etmiş. Bu ek paketin 2014'ün sonundan önce çıkacağını düşünüyor. Hmm...
 
    Activision, Blizzard'a biraz baskı uygulumaya başlamış görünüyor. "Hadi sallanmayın artık da şu oyunları bitirin" gibisinden. Gerçekten de Blizzard'dan taze bir şeyler görmeyeli çok uzun zaman oldu. StarCraft II dışında...